Videojournaal

Stel: je werkt bij een groot bedrijf met meerdere vestigingen en veel personeel. Om iedereen op de hoogte te houden van gebeurtenissen binnen je bedrijf, gebruik je wellicht intranet. Maar leest iedereen dat?

Of: je hebt een bedrijf dat zijn klanten door middel van een nieuwsbrief attendeert op nieuwe ontwikkelingen. Maar lezen ze die brief wel?

Videojournaal
Het blijkt dat mensen liever een korte video bekijken dan een lap tekst lezen.
Dus maak een videojournaal. Dat is niet zo ingewikkeld als je denkt, Studio Stoop kan je daarbij helpen in 7 stappen.

Stap 1:

Schermafbeelding 2014-10-31 om 12.39.53Je zoekt een ‘presentator’ binnen je bedrijf uit. Dit is iemand die er representatief uitziet en goed uit zijn/haar woorden komt. Het is niet nodig om hele lappen tekst uit je hoofd te leren, de video wordt in stapjes opgenomen. Studio Stoop heeft ervaring in presentatie-coaching voor de camera.

Als er geen geschikte presentator/presentatrice gevonden wordt, kan er een professionele presentator ingezet worden, uit het netwerk van Studio Stoop.

Stap 2:

Je bedenkt één of meer onderwerpen, zoekt uit wie er over dat onderwerp geïnterviewd moet worden en wanneer die persoon beschikbaar is.

Stap 3:

Samen met Studio Stoop bedenk je de vragen die nodig zijn om de ‘goede antwoorden’ te krijgen, en bepaal je de locaties Schermafbeelding 2015-01-07 om 16.05.28waar gefilmd kan worden.

De locatie waar de opnames plaats hebben kan op een mooie plek binnen je bedrijf zijn, of voor een ‘green screen’. De achtergrond kan dan naar wens worden ingevuld met foto’s of films.

Stap 4:

Schermafbeelding 2014-10-31 om 12.49.42

Aan de hand van jouw input, maakt Studio Stoop een script. Daar kun je nog wijzigingen in aanbrengen.

Stap 5:

41w57tNbb1LDe filmdag is aangebroken. Trek zo’n 2,5 uur uit voor 1 onderwerp, en langer voor een heel journaal. Iedereen is aanwezig, en er wordt eerst kort doorgesproken wat er gaat gebeuren. De presentator en de geïnterviewde krijgen een microfoontje opgespeld. Hoogstwaarschijnlijk krijg je regie-aanwijzingen (het beeld in- of uitlopen e.d.). Het is spannend om voor de camera te staan en te praten, maar ook leuk!

Stap 6:

Studio Stoop gaat je film monteren. Op een verborgen link op youtube krijg je de zichtvideo te zien. Het is mogelijk om nog kleine wijzigingen door te geven.

Stap 7:

Je krijgt de video als bestand opgestuurd. Nu kun je ‘m bijvoorbeeld uploaden op youtube, en ‘embedden’ op je eigen site of op intranet.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Om welke cursus gaat het?

    Uw bericht