Radio

Naast videomaker ben ik jarenlang radiopresentator, -verslaggever en programmamaker geweest. Hieronder kun je een aantal radioproducties beluisteren.

Toots Thielemans over een leven vol muziek
Jazz-muzikant Toots Thielemans speelde met jazz-legendes als Charlie Parker en Dizzy Gillespie. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag op 29 april 2002 blikt hij terug op zijn muzikale carrière. Zijn ‘broodje’ heeft hij bij de hand. Een reportage met veel (oude) muziekfragmenten voor Radio Nederland Wereldomroep.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74223353″ params=”” width=” 100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Rechten van het kind volgens Herman van Veen
Wat zijn de rechten van het kind, zoals dat is vastgelegd in het Verdrag van Genève? En hoe doet Nederland het, als het gaat om kinderrechten? Interviews met onder anderen Herman van Veen en Jan Pronk in het Wereldomroep-programma Hof van Heden, over recht, vrede en veiligheid, 15 november 2007.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74232006″ params=”” width=” 100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Joop Doderer over het Swiebertje-effect
Acteur Joop-Doderer vertelt over zijn jaren bij het cabaret van Wim Sonneveld, zijn huwelijk met Conny Stuart en natuurlijk zijn rol als Swiebertje. Deze lange special met unieke oude theater- en cabaretfragmenten, is uitgezonden op tweede kerstdag bij Radio Nederland Wereldomroep, vlak na Doderer’s 80ste verjaardag op 28 augustus 2001.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74224613″ params=”” width=” 100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Filosoferen over de Europese Ziel met Nederlandse schrijvers
Bestaat er zoiets als de Europese identiteit? Aan de vooravond van de uitbreiding van Europa met 10 nieuwe landen in 2004, filosofeerden Nederlandse schrijvers over wie er wel bijhoort en wie eigenlijk niet? De Europese ziel volgens Geert Mak, Leon de Winter, Michael Zeeman, Nelleke Noordervliet en Cees Nooteboom.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74232898″ params=”” width=” 100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Gevangenen bevrijd door muziek
Muziek werkt bevrijdend, vond theatergroep Dogtroep. In 2004 testten ze dat uit op gedetineerden van de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel. Ik mocht voor de Wereldomroep daarbij aanwezig zijn.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74228135″ params=”” width=” 100%” height=”80″ iframe=”true” /]