Radio / Podcasts

Naast videomaker ben ik jarenlang radiopresentator, -verslaggever en programmamaker geweest. Hieronder kun je een aantal radioproducties beluisteren.

Toots Thielemans over een leven vol muziek
Jazz-muzikant Toots Thielemans speelde met jazz-legendes als Charlie Parker en Dizzy Gillespie. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag op 29 april 2002 blikt hij terug op zijn muzikale carrière. Zijn ‘broodje’ heeft hij bij de hand. Een reportage met veel (oude) muziekfragmenten voor Radio Nederland Wereldomroep.

Rechten van het kind volgens Herman van Veen
Wat zijn de rechten van het kind, zoals dat is vastgelegd in het Verdrag van Genève? En hoe doet Nederland het, als het gaat om kinderrechten? Interviews met onder anderen Herman van Veen en Jan Pronk in het Wereldomroep-programma Hof van Heden, over recht, vrede en veiligheid, 15 november 2007.

Filosoferen over de Europese Ziel met Nederlandse schrijvers
Bestaat er zoiets als de Europese identiteit? Aan de vooravond van de uitbreiding van Europa met 10 nieuwe landen in 2004, filosofeerden Nederlandse schrijvers over wie er wel bijhoort en wie eigenlijk niet? De Europese ziel volgens Geert Mak, Leon de Winter, Michael Zeeman, Nelleke Noordervliet en Cees Nooteboom.

Gevangenen bevrijd door muziek
Muziek werkt bevrijdend, vond theatergroep Dogtroep. In 2004 testten ze dat uit op gedetineerden van de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel. Ik mocht voor de Wereldomroep daarbij aanwezig zijn.