Cursus: Harvard Win-Win Onderhandelen

In iedereen schuilt een onderhandelaar; of dat nu een salarisbespreking is, een uit te voeren klus, het restaurant waar je vanavond gaat eten of het tijdstip waarop je kind het licht uit moet doen.
En hoewel onderhandelingen elke dag plaatsvinden, is het niet altijd gemakkelijk om ze goed te voeren.

Bij de methode Harvard Win-Win Onderhandelen zoek je met de ander naar creatieve oplossingen. Door elkaars belangen te kennen maak je de ’koek’ groter, en valt er meer te verdelen waardoor beide partijen in principe winst behalen zonder dat er een onvertogen woord hoeft te vallen.

William Ury, één van de grondleggers van Harvard Onderhandelen, over een onderhandeling met creatieve oplossingen die voor alle partijen goed uitpakte.


Wat je leert in de training Harvard Win Win Onderhandelen

In de training Harvard Onderhandelen leer je en oefen je in slechts twee sessies de essentie van win-win-onderhandelingen. Het is een beproefde manier om resultaten te behalen, zelfs als de andere partij geen verstand heeft van onderhandelen of er in eerste instantie niet veel voor voelt.

Voor wie?

De training Harvard onderhandelen is een soft skills training waarbij je communicatievaardigheden leert. We gaan ervan uit dat je minstens HBO werk- en denkniveau hebt.

Opzet cursus Harvard Win Win Onderhandelen

In deze training oefen je (onder andere) je eigen casus met groepsgenoten.

Dagdeel 1: Onderhandelen met iemand die bereid is met jou te onderhandelen.

Je leert hoe je van je wens een onderhandeling maakt, zonder te verzanden in een ‘gevecht’. Veel onderhandelingen hebben succes als je stap voor stap werkt: je legt het probleem op tafel, onderzoekt de belangen en gaat dan pas naar oplossingen.

Dagdeel 2: Onderhandelen met iemand die niet bereid is met jou te onderhandelen en die weerstand heeft.

Wanneer beide partijen bereid zijn om te onderhandelen en de fases kennen, is het goed te doen. Maar wat doe je als de ander zijn hakken in het zand zet? Ook dan is het de kunst om stap voor stap te werken en benieuwd te blijven naar de belangen van de ander.

Opbrengst

Na afloop van de training beheers je de essenties van het Harvard-model van onderhandelen. Je krijgt een uitgebreide handleiding mee (op papier en digitaal) en een aantal checklists om je goed voor te bereiden op een onderhandeling.

Prijs en data

Meedoen aan de training Harvard Win-Win Onderhandelen kost 495 euro ex btw. Deze training wordt ook incompany gegeven. Vraag informatie aan via het formulier onderaan deze pagina.

De data in 2024:

 • maandag 8 en 15 januari van 9.30 uur tot 13.00 uur
 • maandag 4 en 11 maart van 9.30 uur tot 13.00 uur
 • maandag 6 en 13 mei van 9.30 uur tot 13.00 uur

Locatie

Binnenstad van Utrecht

Aanmelden cursus Harvard Win-Win Onderhandelen

Cursus filmen met smartphone

Via de ‘ja, ik doe mee’ knop hiernaast of het formulier hieronder.
Lees hier de inschrijfvoorwaarden.

Over de docente

Marjolein Stoop traint buitenlandse journalisten voor RNTC, is docent bij Journalistiek voor Academici aan de Hogeschool Utrecht en is freelance filmer voor bedrijven en organisaties. Ze heeft jarenlange ervaring in het maken van korte video’s in binnen- en buitenland voor de NPO.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Om welke cursus gaat het?

  Uw bericht